Популисткият премиер на Словения Янез Янша изглежда ще загуби изборите, тъй

...
Популисткият премиер на Словения Янез Янша изглежда ще загуби изборите, тъй
Коментари Харесай

Управляващите губят властта в Словения, според екзитпол

Популисткият министър председател на Словения Янез Янша наподобява ще загуби изборите, защото природозащитната партия  " Движение за независимост " печели повече гласове от неговата Словенска демократическа партия (СДС). Това демонстрират резултатите от екзитпол, оповестени от " Ройтерс ".

Очакваше се изборите да бъдат оспорвани, само че екзитполът на Институт Медиана сподели, че Движението за независимост води безапелационно с 35,8% от гласовете, много повече от предстоящото, до момента в който Съюз на демократичните сили си обезпечи 22,5% от гласовете.

Това ще даде на Движението за независимост, което организира акция за преход към зелена сила, отворено общество и господство на закона, 42 места в 88-местния парламент, а на Съюз на демократичните сили - 26 места.

Която и партия да завоюва, ще би трябвало да си обезпечи съдружни сътрудници за сформиране на ново държавно управление.

Янша, който се надяваше да завоюва четвърти мандат, се сблъска с Брюксел за свободата на медиите и съперниците го обвиняват в подкопаване на демократичните стандарти, обвинявания, които той отхвърля.

Избирателните секции затвориха в 19 часа.

Избирателната интензивност при гласуването, при която имаха право да гласоподават към 1,7 милиона души, е 49,3% до 16 часа, са съобщили от изборната комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР